ΠΡΟΣΕΧΩΣ...ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ...ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!!!


ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μηδέν στα φιλικά

Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο μηδέν σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Φυσικά η αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους είχε το χαρακτήρα μιας δυνατής προπόνησης για όσους δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής ή δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την περασμένη Πέμπτη, ενώ για τους Αρκάδες ήταν ένα αρκετά επιτυχημένο τεστ. Στα άξια αναφοράς είναι το αρκετά καλό ντεμπούτο του Άλμπερτ Ριέρα με την ερυθρόλευκη φανέλα, που ωστόσο έγινε με το νούμερο 37 -κι όχι με το 77 που έχει επιλέξει ο ποδοσφαιριστής- καθώς φανέλα με τα δύο 7 στην πλάτη δεν υπήρχε στο προπονητικό κέντρο των Πειραιοτών. Τέλος ο Ολυμπιακός καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να διαψεύσει όσους πιστεύουν πως τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά καθώς η επιθετική του συγκομιδή στα 2 τελευταία φιλικά είναι 0 (με Εργοτέλη και Αστέρα), ενώ στα τρία επίσημα που έχει δώσει ως τώρα έχει σημειώσει 13(!!!) τέρματα!


Το παιχνίδι:
Όλα τα βλέμματα όπως είναι λογικό είχαν στραφεί πάνω στον Άλμπερτ Ριέρα, ο πρώτος όμως που έκανε αισθητή την παρουσία του στα κυανοκίτρινα καρέ ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο "Τόρο", που επέστρεψε ύστερα από τον τραυματισμό του με την Εθνική, έκανε μια σέντρα-σουτ στο 4ο λεπτό και ανησύχησε τον Αναστασόπουλο. Ο Αστέρας απάντησε δύο λεπτά αργότερα με τον Ουντόζι να σημαδεύει το δοκάρι του Πάρντο και στη συνέχεια της φάσης η ομάδα της Τρίπολης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ουντόζι από τον Τοροσίδη χωρίς αποτέλεσμα. Ο ρυθμός του αγώνα παρόλα αυτά έπεσε κατακόρυφα μετά από το -αναμφίβολα απολαυστικό- ξεκίνημα και χρειάστηκαν σχεδόν 15 λεπτά για να λάβει χώρα κάποια αξιόλογη φάση. Πιο συγκεκριμένα ο Ριέρα στο 20 επιχείρησε το σουτ για να αποκρούσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο τερματοφύλακας του Αστέρα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως οι ερυθρόλευκοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Έτσι η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν απείλησε αρχικά στο 23, που μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα ο Όσκαρ πήρε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, και στη συνέχεια στο 27 οι ίδιοι παίκτες συνεργάστηκαν άψογα με τον Ισπανό να αστοχεί εκ νέου. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα, αφού είδε πως ο Όσκαρ δεν καταφέρνει να χρηστεί σκόρερ, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και προσπάθησε να κρεμάσει τον Αναγνοστόπουλο δίχως να τα καταφέρει. Στο 42 ο Ριέρα έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ο γκολκίπερ του Αστέρα έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και το σουτ του Μήτρογλου στο 43. Έτσι το 0-0 παρέμεινε και αποτέλεσε σκορ ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Ενδεικτικό είναι πως η πρώτη φάση που είναι άξια αναφοράς πραγματοποιήθηκε στο 56, όταν ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Φετφατζίδη κι ο τελευταίος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Όσκαρ που πλάσαρε όμως άουτ. Τα υπόλοιπα λεπτά κυλούσαν με πολλές ατομικές προσπάθειες που κατέληγαν σε λάθη και με τη μπάλα να παίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 79 που ο Ροτζέιρο πραγματοποίησε εκπληκτική ατομική ενέργεια για να εξουδετερωθεί τελικά από τον Μεγιέρι. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το φιλικό θα τελειώσει έτσι στο 85ο λεπτό ο Βάντερσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ κι έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος.

Στα αξιοσημείωτα του φιλικού το ντεμπούτο του Άλμπερτ Ριέρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου